تابلو منبت کاری در آمل

1 از
قبلی بعدی

جزئیات آگهی

  • شناسه تبلیغ: 5364

  • تاریخ ارسال: 2022/11/19

  • شرایط: بدون استفاده

  • موقعیت مکانی : مازندران

  • شهر: آمل

  • بازدیدها: 29

توضیحات آگهی

تابلو منبت کاری در آمل

تابلو منبت کاری در آمل | فروش تابلو منبت کاری در آمل | تابلو منبت کاری فروشی | فروش اینترنتی تابلو منبت کاری در مازندران | ایران مازندران تابلو منبت کاری | طراحی و ساخت انواع تابلو منبت کاری با چوب اصلی

طراحی و ساخت انواع تابلو منبت کاری با چوب اصلی

سفارشات جزیی و کلی

منبت کاری در دهخدا

دهخدا در فرهنگ لغات خود این چنین نوشته است: ” منبت . رویانیده شده . نقش های برجسته  به شکل گیاه و گل و جز آن که بر روی چیزی نقش کنند و هر آنچه در وی کنده کاری کرده باشند خواه چوب باشد و یا جز آن . به اصطلاح نقاشان و معماران ، نقشی که از زمین خود اندک بلند باشد، چنانکه نقش سکه بر روپیه ، و آن را به فارسی منبت کاری هم می گویند.”

منبت هنری زیبا از چوب

تاریخچه هنر منبت کاری

هر جا که از چوب برای آفرینش هنر استفاده شد، پای مردمان عادی آن دیار به میان می آید. زیرا چوب به عنوان یک ماده ی اولیه ارزان و در دسترس بوده است. می توان نتیجه گرفت که اولین کارهای منبت به دست مردمان عادی صورت گرفته است؛ پس نمی توان انتظار  داشت در به جای مانده های تاریخی اثری از آثار منبت کاران اولیه باشد زیرا هنر دست شان مانند خودشان به فراموشی سپرده شد. اما مطمئنا چه در ایران و چه در خارج از ایران کار روی چوب پیشینه ای چند هزار ساله دارد. زیرا ماده اولیه آن فقط چوب است، ماده ای که در بیشتر نقاط جهان به وفور یافت می شده است؛ و البته ابزار کار پیچیده ای نیز احتیاج نبوده است. تنها ابزاری نوک تیز که بتواند چوب را برش دهد.

تندیسی که در جهان به عنوان قدیمی ترین اثر منبت (در اصل کنده کاری روی چوب)  شناخته شده است بتی است که به shigir idol معروف است. این بت چوبی که دو متر و ۸۰ سانتیمتر ارتفاع دارد حدود ۱۱۰۰۰ سال عمر دارد.

بت شیگیر (shigir idol)

 

منبت کاری در ایران

اما در ایران منبت کاری حال و هوای خاص خود را داشت. منبت در ایران پر است از نقوش برگرفته از طبیعت و عرفان و اسلام. برخی می گویند منبت کاری در ایران قبل از دوران ساسانیان رواج داشته است اما مدرکی به عنوان گواه این ادعا وجود ندارد. قدیمی ترین اثر منبت کاری باقی مانده در ایران در چوبی بزرگ مسجد جامع عتیق شیراز است که مربوط به قرن سوم هجری یعنی حدود ۱۲۰۰ سال پیش است. این در دارای زیرسازی از چوب تبریزی است و روی آن رگه هایی از چوب گردو یافت می شود.

 

یکی از درهای منبت کاری شده مسجد جامع عتیق شیراز

اساتید برجسته منبت در ایران

مانند بسیاری از هنر های دیگر دوران صفویه دوران اوج و شکوفایی این هنر و هنرمندان مربوط به آن بود اما با ورود به دوره قاجار و نادیده گرفتن هنر و هنر مندان ایرانی این هنر به بوته فراموشی سپرده شد. تا اینکه در اواخر دوران قاجار اساتیدی مانند استاد علی مختاری گلپایگانی (رییس صنایع مستظرفه مدرسه دارالفنون) و استاد احمد صنیعی به تهران آمدند و به تربیت هنرجویانی در رابطه پرداختند.

استاد علی مختاری گلپایگانی در ۱۸ سالگی به تهران آمد و بعد کسب اجازه از استاد کمال الملک در مدرسه دارلفنون به تدریس منبت به شاگردان پرداخت و از این رو به ابقای این هنر کمک کرد.

 

از آثار استاد گلپایگانی (سمت راست گل رز و سمت چپ تمثال استاد کمال الملک)

سبک های منبت کاری

بنا بر روش های گوناگون ساخت منبت این هنر به سه زیر شاخته تقسیم می شود.

حکاکی

برجسته نمایی

پیکر تراشی

 

منبت به سبک برجسته نمایی

 
منبت پیکر تراشی

 

منبت حکاکی

 

  در سبک حکاکی روی چوب به کمک ابزار گود برداری می شود و در نتیجه نقشه و طرح پایین تر از سطح صاف چوب قرار می گیرد. اما در برجسته نمایی طرح مورد نظر گویی که از سطح کار کاملا جداست . سبک دیگری نیز وجود دارد که به پیکر تراشی معروف است. در این سبک زمینه ی صافی دیگر باقی نمی ماند و چوب تماما شکل طرح مورد نظر را می گیرد.

 

چوب مورد استفاده در منبت کاری

استاد منبت کار بنا بر رنگ و جنس کاری که می خواهد بسازد از میان چوب های گوناگون چوب مناسب را انتخاب می کند. در این میان تعدادی از چو بها از بقیه کاربری بیشتری در ساخت آثار هنری منبت کاری دارند.

چوب گردو

چوب گلابی

چوب چنارف نارون

چوب راش

چوب تبریزی

و ….

این چوب ها هر کدام رنگ منحصر به فردی دارند که در آفرینش های هنری کمک قابل توجهی به زیبایی نهایی اثر می کنند.

درتصویر شماره ۸ تلفیقی از هنر منبت با معرق را مشاهده می کنید. در معرق کاری استاد کار تکه هایی از جنس ها و رنگ های گوناگون چوب را در کنار یکدیگر قرار می دهد تا با وجود تفاوت در رنگ و جنس چوب اثر زیبایی و گیرایی بیشتری پیدا کند. در منبت کاری همان گونه که گفته شد روی چوب مورد نظر نقوش حک می شوند که ترکیب این دو هنر آثار فوق العاده ای را خلق می کند .

 

 

پیشنهادها

آمار پیشنهاد : 0  پیشنهاد این تبلیغ

شما هم پیشنهاد دهید

برای پیشنهاد دادن باید وارد سایت شوید *

قیمت

classiera loader

دیدگاه

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های موردنیاز مشخص شده اند. *

با موفقیت! با تشکر از ارسال دیدگاه شما ، پس از بررسی نمایش داده خواهد شد
شما ممکن است یکی از فیلد ها را خالی را بگذارید یا خیلی سریع می توانید ارسال کنید