راهنمای انتخاب برنج:
برنج ایرانی، در شمار برنجهای ممتاز است، اما درجهبندی دارد.
فقط خوب قد کشیدن دانه برنج پس از پخت ملاک مرغوبیت نیست.
دانه برنج هر چه خشکتر و سفتتر باشد بهتر است زیرا با جذب سریع آب هنگام پخت، حجیمتر میشود.
هر چه از تاریخ برداشت آن بیشتر گذشته و بهتر نگهداری شده باشد، بر کیفیت آن افزوده میشود.
دقت کنید کپک زده یا خُرد شده نباشد و بوی نامطبوع کهنگی و ماندگی از آن به مشام نرسد.
فروشگاه برنج شمال در سیرجان
دانه برنج نباید خیلی سفید، خیلی زرد، شفاف، دودی یا ترک خورده باشد؛ رنگ بلوری مات و عاجمانند دارد و معمولا باریک و قلمی است، اما طعم و بوی مطبوعش پس از پخت، خیلی مهمتر از باریکی و بلندی آن است.
باید یکدست باشد نه مخلوطی از دانههای چاق و لاغر، زرد و سفید، کوتاه و بلند یا ریز و درشت.
هر چه دانههای شکسته یا در اصطلاح «نیمدانه» بیشتر باشد، کیفیت کمتری دارد (برنج موسوم به نیمدانه بیشتر برای پخت شلهزرد، شیربرنج، برخی آشها، سوپها و مانند اینها مناسب است نه پخت چلو و سرو در مهمانی).
فروشگاه برنج شمال در سیرجان
یکی از آزمونهای سنتی، خرد کردن تعدادی از دانهها زیر دندان است. اگر بسختی خرد شد، نشانه خشکی بیشتر و کیفیت بهتر آن است.
یکی از روشهای درک میزان عطر برنج، دمیدن هوای گرم یا «ها کردن» روی مقداری از دانههاست. به منظور رعایت بهداشت دقت کنید که دانههای آمیخته با هوای دمیده از دهان را مجددا درون کیسه یا ظرف نریزید.